La sfârşitul acestei săptămâni, se trece la ora de vară

La sfârşitul acestei săptămâni, se trece la ora de vară

FOTO simbol watchshop.ro

La sfârşitul acestei săptămâni, în ultima duminică a lunii martie, se trece la ora de vară. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte. Ora 03.00 va deveni ora 04.00, astfel vom dormi cu o oră mai puţin, transmite IPN.

Moldova a recurs la practica schimbării orei de două ori pe an, primăvara şi toamna, în 1979, pentru a folosi optim lumina naturală şi a reduce iluminatul artificial. Mecanismul era folosit în 110 ţări.

Pe 26 martie 2019, deputaţii europeni au votat, cu o largă majoritate, abolirea schimbărilor sezoniere ale orei în Uniunea European, începând cu anul 2021. Guvernul Republicii Moldova anunţa că va adopta aceeaşi poziţie ca şi ţările din Uniunea Europeană.

Din 2014, a renunţat să schimbe ora Federaţia Rusă. Astfel, după trecerea la ora de vară, Chişinăul şi Moscova vor avea aceeaşi ora.

Diferenţa de oră dintre Moldova şi alte state în care sunt concentraţi migraţi moldoveni rămâne aceeaşi: Italia, Spania, Franţa sunt cu o oră în urmă. Cu Portugalia, Marea Britanie şi Irlanda de Nord diferenţa este de minus două ore. În Grecia este aceeaşi oră ca în Moldova. La fel şi în Israel.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: