La Orhei a crescut semnificativ numărul cazurilor noi de COVID-19

La Orhei a crescut semnificativ numărul cazurilor noi de COVID-19

În ultimele două săptămâni, în raionul Orhei se atestă o creştere semnificativă a cazurilor noi de infectare cu COVID-19, arată datele Centrului de Sănătate Publică (CSP) Orhei, care monitorizează zilnic situaţia epidemiologică din teritoriu, transmite IPN.

Astfel, doar pe parcursul a trei zile, în perioada 24-26 ianuarie, în raionul Orhei au fost confirmate 290 de cazuri de COVID-19, dintre care 29 – în rândul copiilor. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, în raionul Orhei a fost instituit pragul de alertă roşu, la 24 ianuarie fiind înregistrată o incidenţă de 258 de cazuri la 100 de mii populaţie. În total, cod roşu este stabilit în 19 localităţi din raionul Orhei. La 26 ianuarie cazuri de COVID-19 sunt confirmate în 23 de şcoli din raionul Orhei, în care sunt infectaţi 47 de elevi şi 33 de cadre didactice şi personal auxiliar. Totodată, în autoizolare sunt peste 600 de elevi din instituţiile amintite. În perioada 17 ianuarie – 23 ianuarie, în raionul Orhei au fost confirmate 299 de cazuri noi de COVID-19, cu 171 mai multe, comparativ cu perioada 10 ianuarie –16 ianuarie. Ministerul Sănătăţii îndeamnă administraţia publică locală a municipiului Orhei să respecte toate măsurile impuse la nivel naţional prin hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică din 20 ianuarie 2022, care prevede că instituţiile de învăţământ trec în regim online, pentru a preveni răspândirea virusului. Comisia de Sănătate Publică de la Orhei a luat decizia ca şcolile din raion să activeze în continuare cu prezenţă fizică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările