La Nisporeni a fost sfinţită „Crucii Mântuirii Neamului Românesc”

La Nisporeni a fost sfinţită „Crucii Mântuirii Neamului Românesc”

Sute de basarabeni au participat ieri la inaugurarea Crucii Mântuirii Neamului de la Nisporeni

Câteva sute de oameni au participat ieri, la Nisporeni, la inaugurarea „Crucii Mântuirii Neamului Românesc", o construcţie de metal de 35 de metri care datorită instalaţiei electrice va fi vizibilă pe o rază de 100 kilometri, inclusiv în dreapta Prutului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți condus de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, și de Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor. La ceremonie au participat români de pe ambele maluri ale Prutului.

Crucea, similara celei de pe Dealul Perchiu din Oneşti, a fost ridicată pe cea mai înaltă culme de la Nisporeni şi se doreşte a fi un loc de pelerinaj, de omagiu şi de rugă pentru mântuirea poporului român.

Proiectul a fost derulat de postul de radio Vocea Basarabiei şi Asociaţia Culturală Pro-Basarabia şi Bucovina, filiala Oneşti. Construcţia a costat peste 1,3 milioane de lei din donaţii.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: