La Minsk a fost semnat protocolul de cooperare dintre MAI al Republicii Moldova şi MAI al Belarusului

La Minsk a fost semnat protocolul de
cooperare dintre MAI al Republicii Moldova şi MAI al Belarusului

Ministrul de Interne al Belarusului, Igor Şunevici şi Oleg Balan la Minsk. FOTO: mai.gov.md

Miniştrii de interne ai Belarusului şi Republicii Moldova au semnat un protocol care prevede colaborarea în domeniul resurselor umane, pregătirea cadrelor şi schimbul de informaţie. Deplasarea spre Minsk a fost marcată de reţinerea şefului interimar al Inspectoratului general de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, la aeroportul Domodedovo de FSB-ul rusesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protocolul a fost semnat  la data de 2 septembrie 2015  în cadrul întrevederii dintre   ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan şi ministrul de Interne al Republicii Belarus, Igor Şunevici.

În contextul dialogului purtat, ministrul de Interne Oleg Balan, a informat omologul său privind acţiunile realizate pentru continuarea reformei MAI şi priorităţile instituţiei în dezvoltarea sistemului afacerilor interne.

Unul din obiectivele întrevederii s-a axat pe stabilirea domeniilor de colaborare între instituţii: combaterea traficului de droguri, combaterea criminalităţii, combaterea terorismului, profesionalizarea cadrelor, precum şi schimbul de experienţă pe segmentele de interes reciproc.

La finele întrevederii, părţile au semnat Protocolul de dezvoltare a cooperării în domeniul formării resurselor umane, prevederile căruia presupun efectuarea unui  schimb de acte normative, informaţie relevantă, dar şi recomandări metodologice în domeniul pregătirii cadrelor.

De asemenea, în cadrul Protocolului semnat, vor fi posibile instruirile angajaţilor în instituţiile de învăţământ din ambele ţări, precum şi extinderea cadrului legal pentru desfăşurarea întrevederilor de lucru, consultări reciproce, conferinţe, seminare şi alte acţiuni comune ale experţilor din Republica Belarus şi Republica Moldova.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările