La Chişinău va fi deschis Muzeul naţional de istorie a evreilor, iar Cimitirul evreiesc va fi reabilitat

La Chişinău va fi deschis Muzeul naţional de istorie a evreilor, iar Cimitirul evreiesc va fi reabilitat

Cimitirul evreiesc din Chişinău va fi reabilitat şi transformat într-un centru cultural istoric evreiesc, la iniţiativa premierului Pavel Filip. Acesta va include mai multe obiective istorice ale comunităţii evreieşti, fiind un spaţiu pentru comemorarea victimelor Holocaustului, dar şi un punct de atracţie pentru turişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a oferi Guvernului capacitatea necesară de a dezvolta centrul, cimitirul va fi  transferat dingestiunea Consiliului municipal Chişinău în subordinea Ministerului  Educaţiei, Culturii şi Cercetării. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.  
 
Documentul stabileşte şi sediul unde va fi amplasat Muzeul de istorie a evreilor din Republica Moldova - acesta va fi parte a centrului cultural şi va contribui la conservarea patrimoniului evreiesc pe teritoriul ţării noastre.
 
Recent, prim-ministrul a vizitat cimitirul evreiesc care la momentul actual se află în stare dezastruoasă - două treimi din cimitir sunt practic distruse. Atunci, şeful Executivului a solicitat elaborarea unui plan de acţiuni pentru reabilitarea acestuia şi edificarea în acest loc a unui centru cultural istoric evreiesc.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: