Jurnalist de la Chişinău, reţinut pentru şantaj şi corupere. Redacţia: „Este o răzbunare din partea MAI“

Jurnalist de la Chişinău, reţinut pentru şantaj şi corupere. Redacţia: „Este o răzbunare din partea MAI“

Reporterul a fost reţinut în timp ce primea documente şi CD-uri FOTO: igp.gov.md

Inspectoratul Naţional de Investigaţii anunţă că a reţinut, în flagrant, un tânăr de 24 de ani, din Chişinău, în timp ce obţinea date compromiţătoare despre mai multe persoane cunoscute din domeniul culturii şi artei, de la o persoană cu funcţie de răspundere. Este vorba de stagiarul portalului deschide.md, Vadim Ungureanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Într-o conferinţă de presă, reprezentanţii poliţiei au precizat că au colaborat cu cântăreţul şi prezentatorul TV Adrian Ursu pentru a-i întinde o cursă jurnalistului. Omul de legătură al reporterului i-ar fi furnizat o informaţie falsă precum că artistul ar fi lovit un copil de 1 iunie. Sunat de reporter, Adrian Ursu a lăsat iniţial să se înţeleagă că incidentul într-adevăr a avut loc, iar apoi a revenit cu un telefon negând totul, însă ştirea a fost publicată a doua zi. 

Potrivit poliţiei, victima şantajului ar fi o persoană cu funcţie de răspundere care administrează mai multe baze de date ce conţin informaţii cu caracter personal şi secrete de stat. Aceasta s-ar fi adresat cu o plângere la Procuratura Generală în luna februarie, iar oamenii legii au deschis un dosar penal privind „constrângerea de a încheia o tranzacţie sau de a refuza încheierea ei” şi „Coruperea activă”.

Astăzi, a fost organizat un flagrat, jurnalistul primind CD-uri şi extrase printate pe foi A-4 ce ar fi conţinut date cu caracter personal din bazele de date ale poliţiei privind pesoane notorii din sfera culturii şi artei din Moldova. Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar anchetatorii desfăşoară mai multe percheziţii pentru depistarea şi ridicarea probelor relevante. 

De cealaltă parte, portalul de ştiri deschide.md califică reţinerea reporterului drept o răzbunare din partea Ministerului Afacerilor Interne şi o încercare de a intimida redacţia, dar se abţine să comenteze cazul în sine. 

„În opinia noastră, este vorba de o acţiune de răzbunare, bine gândită şi instrumentată. Percheziţia a fost făcută în prezenţa unor ofiţeri ai Direcţiei 5 Misiuni Speciale, anume Direcţia care a făcut ţinta mai multor investigaţii ale redacţiei deschide.md, multe dintre ele realizate anume de Vadim Ungureanu. La niciuna dintre aceste investigaţii, MAI sau Procuratura Generală nu au reacţionat. În schimb, profitând poate de lipsa de experienţă a lui Vadim Ungureanu, anume direcţia vizată de investigaţiile acestuia, sub coordonarea Procuraturii Generale, a instrumentat un dosar, care se derulează încă din februarie” se arată într-un comunicat difuzat de deschide.md.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările