Jurnal TV: Anatolie Ghilaş, şeful Agenţiei Cadastru, deţine mai multe imobile nedeclarate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila de pe malul Nistrului a lui Anatolie Ghilas FOO jurnaltv
Vila de pe malul Nistrului a lui Anatolie Ghilas FOO jurnaltv

Directorul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru a Republicii Moldova şi-a ridicat o vila de vacanţă în satul Mălăieşti, Criuleni, pe malul raului Nistru, la doar câţiva kilometri de Vadul lui Vodă. Printre vecinii lui în cartierul de elită se numără şi fiica colegului său de partid, Dumitru Diacov.

Potrivit datelor cadastrale, casa de vacanţă a funcţionarului are o suprafaţă de 108 metri pătraţi. Atât indică Ghilas şi în declaraţia sa de avere.

Potrivit Jurnal TV, şeful de la Agentia Cadastru a uitat să declare o construcţie accesorie, la fel de mare cât şi vila, cu o suprafaţă de 103 metri pătraţi, un garaj de 28 de metri pătraţi şi alte 3 construcţii accesorii care măsoară, în total, alţi 128 de metri pătraţi.

Micul cartier de lux de pe malul Nistrului, contrastează mult cu celelalte case din sat.
Proprietatea lui Anatolie Ghilaş poate fi identificată uşor datorită însemnului format din iniţalele sale de pe faţadă. Astfel îşi marchează funcţionarul şi casa în care locuieşte în suburbia capitalei, oraşul Codru. Aceasta are o suprafaţă de 177 de metri pătraţi. Garajul, este mare cât un apartament, unde stau cele două BMW-uri, iar beciul măsoară alţi 28 de metri.

Vădit deranjată de prezenţa jurnaliştilor în preajma casei sale, soţia funcţionarului, Galina Ghilaş, a ieşit în stradă, ameninţând echipa Jurnal TV.

Un mister este şi gospodăria de vis-a-vis, în care locuiesc soacra şi fiica lui Anatolie Ghilaş. Este vorba despre două case care nu sunt înregistrate la oficiul cadastral, de parcă nu ar exista. Funcţionarul este cunoscut şi pentru faptul că l-ar fi cununat pe controversatul om de afaceri, condamnat pentru omor, Adrian Nichifor, dar şi pe actualul preşedinte al Partidului Liberal Democrat, ex-premierul Vlad Filat, mai noteaza Jurnal TV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite