Judecătoarea din Chişinău prinsă în flagrant cu luare de mită va fi cercetată în libertate

Judecătoarea din Chişinău prinsă în flagrant cu luare de mită va fi cercetată în libertate

FOTO simbol Sursa acca.media

Judecătoarea învinuită de trafic de influenţă, de la Judecătoria Chişinău, va fi cercetată în libertate. Curtea de Apel Chişinău a respins contestaţia procurilor prin care s-a insistat ca judecătoarea să fie cercetată în arest preventiv, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistrata a fost reţinută acum două săptămâni. Procuratura Generală precizează că este un dosar pornit de procurorul general în baza unor informaţii că judecătoarea ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alţi colegi de-ai săi să adopte o soluţie favorabilă într-un litigiu civil.

Conducătorul agentul economic care i-a oferit judecătorului mită va sta în arest la domiciliu timp de o lună.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii, de comun cu CNA, au documentat acţiunile ilicite ale judecătoarei, aceasta fiind reţinută şi învinuită de primirea a 11 mii de dolari din suma iniţial pretinsă.

Săptămâna trecută, la demersul Procuraturii Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat o hotărâre prin care judecătoarea Maria Tertea, de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a fost suspendată din funcţie. Magistrata, învinuită de trafic de influenţă, este suspendată din funcţie până la rămânerea definitivă a hotărârii pe cauza penală respectivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările