Jose Manuel Barroso: Republica Moldova are nevoie urgent de stabilitate

Jose Manuel Barroso: Republica Moldova are nevoie urgent de stabilitate

Preşedintele Comisiei Europene susţine că Republica Moldova are nevoie de stabilitate pentru a realiza reforme

Republica Moldova are o imperioasă nevoie de stabilitate, astfel încât să finalizeze reformele şi să îşi definească viitorul alături de Europa, susţine fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, într-un interviu acordat pentru agerpres.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPN, oficialul a menţionat că societatea moldovenească este cea care trebuie să găsească un compromis, o linie comună între diferitele forţe politice.

„Am vizitat Moldova de mai multe ori, ştiu că oamenii din Moldova vor să fie mai aproape de Europa, dar pentru aceasta trebuie să arate stabilitate, să evite extremele şi să negocieze un acord cu FMI, pentru că, în termeni financiari, este o situaţie foarte serioasă şi dificilă, să lupte împotriva corupţiei, deoarece această ţară a fost victima corupţiei, şi să facă acele eforturi pe care le putem susţine din afară”, a menţionat Jose Manuel Barosso.

„Ştiu că România poate fi un important sprijin datorită relaţiilor istorice şi culturale foarte puternice dintre România şi Moldova. Doresc să mulţumesc României pentru tot ceea ce a făcut pentru Moldova. Îmi amintesc că de fiecare dată când are loc o discuţie despre Moldova, România este prima care încearcă să acorde susţinere. Dar trebuie să fim sinceri, nu putem să le ţinem locul moldovenilor”, a mai spus oficialul.

Jose Manuel Barroso a declarat că societatea moldovenească este cea care trebuie să găsească un compromis între diferite forţe politice. Oficialul a subliniat că Europa este gata să susţină forţele democratice, fără a alege un partid sau altul, pentru ca acestea să facă reforme, să lupte împotriva corupţiei şi să-i ofere Republicii Moldova un viitor european.

Jose Manuel Barroso a fost prim-ministru şi ministru de externe al Portugaliei, iar în perioada 2004-2014 a îndeplinit funcţia de preşedinte al Comisiei Europene din 2004.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările