Iurie Chirinciuc a primit un mandat de arestare pentru 30 de zile

Iurie Chirinciuc a primit un mandat de arestare pentru 30 de zile

FOTO IPN

Judecătoria Buiucani a emis vineri, 28 aprilie, un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, timp în care oficialul se va afla în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetarea penală a ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, se desfăşoară pe trei capete de acuzare, a anunţat şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Deocamdată învinuirea a fost înaintată doar pentru corupere pasivă. Pe celelalte capete de acuzare sunt încă acumulate probe, transmite IPN.

Primul capăt de acuzare se referă la acţiuni de corupere pasivă întreprinse de factori de decizie de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, de comun cu cu alte persoane ce desfăşoară activitate de antreprenoriat, pentru a determina agenţi economici să renunţe la contractele de subantrepriză pentru procente din valoarea contractelor.

Alt capăt de acuzare se referă la abuzul în serviciu la construcţia unui drum din raionul Ungheni de către un agent economic apropiat persoanei publice din cadrul Ministerului Transporturilor. Iar al treilea capăt de acuzare ţine de extragerea ilegală a resurselor minerale.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, directorul general interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, şi şefii a două companii de construcţii au fost reţinuţi joi, 27 aprilie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările