IPS Vladimir pleacă vineri la Ierusalim, de unde va aduce Lumina Sfântă de Paşti

IPS Vladimir pleacă vineri la Ierusalim, de unde va aduce Lumina Sfântă de Paşti

Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim la Chişinău pentru al 11-lea an consecutiv

Deplasarea Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Vladimir şi a delegaţiei de preoţi va fi asigurată de Ambasada Republicii Moldova în Israel.

Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir va pleca pe 3 mai la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfântă creştinilor ortodocşi din Republica Moldova, relevă IPN.

Prelatul va fi însoţit de o delegaţie de preoţi din cadrul Mitropoliei Chişinăului şi Întregii Moldove. Potrivit ofiţerului de presă al Mitropoliei, Nicolae Cârlig, membrii delegaţiei vor participa la slujba din ajunul Paştelui, iar după aprinderea Luminii Sfinte va reveni în ţară, în seara de 4 mai. Focul Haric va fi adus de la Ierusalim în Moldova, pentru al 11-lea an consecutiv.

„În jurul orei 19.00 delegaţia, în frunte cu ÎPS Mitropolitul Vladimir, va fi aşteptată în scuarul Catedralei Mitropolitane, de unde Sfânta Lumină va ajunge în toate bisericile şi parohiile din ţară, a spus Cârlig.

Deplasarea delegaţiei conduse de IPS Vladimir până la Ierusalim şi înapoi e asigurată de Ambasada Republicii Moldova în Israel.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările