Ion Chicu: Putem să mărim numărul de locuri în spitale, însă ne confruntăm cu o lipsă de personal medical

Ion Chicu: Putem să mărim numărul de locuri în spitale, însă ne confruntăm cu o lipsă de personal medical

Premierul Ion Chicu bate alarme în continuare privind situaţia epidemiologică din Republica Moldova. Prim-ministrul le cere cetăţenilor să respecte măsurile impuse de autorităţi şi avertizează că în curând nu mor exista cadre medicale care să-i trateze pe pacienţii infectacţi cu COVID-19.

Ion Chicu a declarat că autorităţile pot suplini mai departe numărul de paturi în spitale, însă problema este că nu mai sunt medici care să facă faţă unui număr atât de mare de bolnavi.

„Locuri în spitale practic nus-s. Săptămâna aceasta vor fi activiate încă câteva zeci de locuri în câteva instituţii medicale. Din păcate, este o limită la extinderea numărului de locuri. Limita principală este lipsa personalului medical. Noi am majorat de mai multe ori locurile în spitale. Din păcate, personal medical nu mai avem de unde lua. Noi am mobilizat şi studenţii de la medicină. Mai departe, spaţii putem să mai identificăm, oameni mai mulţi nu sunt”, a declarat Ion Chicu la un briefing de presă.
 
Ion Chicu a adăugat că ultimele restricţii impuse de autorităţi, în special în industria HoReCa, „nu restricţionează în totalitate activitatea eonomică, dar impun unele limite”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările