Ion Ceban: Grădiniţele pot fi deschise doar cu acceptul Comisiei de Sănătate Publică

Ion Ceban: Grădiniţele pot fi deschise doar cu acceptul Comisiei de Sănătate Publică

Grădiniţele din Capitală sunt pregătite şi în deplină siguranţă cu respectarea tuturor cerinţelor înaintate de Comisia pentru Situaţii Excepţionale în Sănătate pentru a primii copiii. Astfel, în cazul în care Comisia ar lua o decizie cu privire la redeschiderea acestora, instituţiile preşcolare se pot deschide începând cu ziua de astăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţiile au fost făcute de către primarul general al municipiului Chişinău Ion Ceban la postul public de televiziune Moldova 1, notează IPN.

„Dinamica nu prea pozitivă din perspectiva a 300 - 400 de cazuri zilnice de infectare ne fac tot mai nesiguri în acest sens. Pe noi ne întreabă: dar când se deschid grădiniţele? Oameni buni, nu decidem noi, decid cei care sunt la nivelul autorităţii publice centrale, dar decid iarăşi în baza acelor dinamici pe care le avem”, a declarat primarul Ion Ceban.

Potrivit edilului, Primăria municipiului Chişinău a alocat resurse financiare în valoare de cinci milioane de lei pentru grădiniţe şi şase milioane de lei pentru şcoli, cumulativ, 100 de milioane de lei pentru reparaţii.

„Instituţiile timpurii, mă refer la grădiniţe, sunt dotate cu tot ce este necesar, dezinfectant, toate conform protocoalelor. Avem protocol special care copil şi când vine. Am făcut training-uri cu toţi cei implicaţi în proces, avem şi alternativă -  educaţia online care astăzi cred că are milioane de vizualizări şi este recunoscută drept o iniţiativă foarte bună”, a adăugat primarul.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale în Sănătate în cadrul ultimei întruniri din 24 iulie a decis că grădiniţele nu vor fi deschise mai devreme de 1 septembrie curent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: