Ion Ceban, despre inundaţiile din Chişinău: Am văzut astăzi critici, experți și diverși așa-numiți specialiști care şi-au spus părerea

Ion Ceban, despre inundaţiile din Chişinău: Am văzut astăzi critici, experți și diverși așa-numiți specialiști care şi-au spus părerea

Primarul Ion Ceban vizitează locurile afectate de ploile torenţiale.

Primarul Ion Ceban le-a răspuns celora care l-au acuzat că se face vinovat de faptul că unele străzi, în special strada Albişoara, care a fost renovată recent, au fost inundate ca urmare a precipataţiilor torenţiale din 29 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am văzut astăzi critici, experți și diverși așa numiți specialiști, care s-au dat cu părerea pe rețelele de socializare despre situația creată în oraș în urma ploii din această după amiază. Fapt că în partea de sus a oraşului nu există nici o gură de captare, dar sunt puse de frumuseţe de către fostele conduceri, avem ce avem”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Potrivit primarului, curăţarea râului şi adăugarea mai multor reţele sunt unele soluţii care ne-ar scăpa de inundaţii.

„Dacă albia râului Bîc nu era curățată în această vară, situaţia pe str. Albişoara avea să fie mult mai gravă, ca urmare a precipitaţiilor puternice care au căzut în prima jumătate a zilei de astăzi. Am inspectat strada şi recunosc, mai avem de lucru”, a accentuat Ceban.

Edilul a menţionat că pentru „specialiștii” care nu cunosc și au reușit să critice pe rețelele de socializare, gurile de captare de sub podul din Bulevardul Grigore Vieru sunt amplasate mai sus decât nivelul solului, pentru că ultimul strat de asfalt nu a fost turnat.

„Pe str. Albişoara, vor fi adăugate 86 de guri de captare a apei pe lângă cele 112 existente şi trei conducte cu diametrul de 500 și 600 mm fiecare, pentru evacuarea apelor pluviale din zonă. În plus, pe această stradă sunt schimbate şi ţevile de apeduct şi termoficare. Precipitaţiile abundente ne-au arătat punctele slabe şi unde trebuie să intervenim pentru a remedia”, a declarat Ion Ceban.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările