Intră în vigoare noul regulament privind modul de declarare în vamă a valorii mărfurilor

Intră în vigoare noul regulament privind modul de declarare în vamă a valorii mărfurilor

FOTO Arhivă

Începând de sâmbătă, 19 noiembrie, Serviciul Vamal aplică normele comunitare de declarare şi control a valorii mărfurilor în vamă. Suma limită pentru care depunerea Declaraţiei Valorii în Vamă nu este obligatorie a crescut până la de 5.000 de euro, comparativ cu 300 de euro până acum, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regulamentul oferă agenţilor economici posibilitatea de a dispune de mărfurile importate cu condiţia de a prezenta ulterior documentele concludente pentru confirmarea valorii în vamă a acestora şi de a depune o garanţie ce ar acoperi diferenţa la plata drepturilor de import aferente valorii în vamă declarate şi celei stabilite provizoriu de organele vamale.
 
O altă simplificare prevăzută de noul Regulament se referă la exonerarea importatorilor care deţin certificatul Autorizat Economic Operator de obligativitatea întocmirii şi prezentării respectivei declaraţii în procesul vămuirii mărfurilor la import. Per ansamblu, implementarea procedurii vizate va aduce beneficii importatorilor pentru că le va economisi resurse, timp şi mijloace financiare legate de perfectarea vamală a mărfurilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările