(INTERVIU EXCLUSIV, GALERIE FOTO) Triplul campion mondial Maxim Bolotov combină artele marţiale cu cele disco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua se antrenează în sală, iar noaptea mixează în club. Astfel e cunoscut sportivul din Capitală care a cucerit în 2011 trei titluri mondiale. În acest an, luptătorul vrea să aducă şi mai multe medalii în ţară. De asemenea, în paralel va continua să animeze în discoteci, o altă pasiune a vieţii lui.

„Adevărul": Până în anul trecut numele lui Maxim Bolotov nu era prea cunoscut pentru jurnaliştii sportivi şi majoritatea microbiştilor. Cum explici acest salt al popularităţii tale în 2011?

Maxim Bolotov: A fost o perioadă foarte norocoasă pentru mine. Am participat la două campionate mondiale, în care nu am pierdut nici un meci şi de unde am revenit la Chişinău cu titlurile supreme. La Cupa Lumii, de asemenea, am urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere. Şi, în general, nu au fost competiţii internaţionale la care am participat în 2011 şi unde să nu fi obţinut măcar o distincţie. O anumită doză de succes cred că e generată şi de activitatea mea în calitate de DJ în cluburile de noapte, însă sportul este în prim-plan.

Ai avut şi turnee mai puţin reuşite anul trecut?

Poate competiţia de kickboxing versiunea WAKO, care a avut loc în Macedonia. Mă obişnuisem să obţin distincţii la mai multe probe din concurs, iar în Skopje am luat doar un aur şi un argint. Dar nu este nicio problemă. Important e că am evitat accidentările.

Luptele universale fac parte din categoria probelor neolimpice şi, de foarte multe ori, reprezentanţii acestor genuri nu au acces în topurile sportive de la sfârşitul anului. Ce te stimulează să urci în continuare pe ring?

Chiar dacă nu suntem apreciaţi, vom reprezenta imaginea ţării în continuare, deoarece în artele marţiale tot timpul este loc de mai bine. După ce am cucerit tot ce se poate în kickboxing, acum obiectivul meu este să înving şi pe ringul de K 1, unde luptele sunt mult mai dure şi mai spectaculoase.

E o diferenţă mare între versiunea K 1 şi versiunea WAKO?

Boxerii amatori luptă în competiţiile WAKO, având un scop bine determinat de a promova în K 1, considerată versiune a profesioniştilor unde se confruntă cei mai tari „bătăuşi" din lume. În plus, fondurile de premii în turneele profesioniştilor sunt incomparabile cu cele de la WAKO.

În acest an te putem vedea deja pe ringul luptătorilor de K 1?

E complicat de spus. Deocamdată sunt programate trei competiţii majore la versiunea WAKO, ultimul nivel al amatorilor din kickboxingul mondial. În iunie voi lupta în Italia, la Cupa Mondială Best Fighters, la finele lunii septembrie mă voi deplasa la Ankara (Turcia), la prima etapă a Campionatului European, după care a doua etapă a turneului continental va avea loc în România. Abia după aceasta voi stabili dacă sunt sau nu pregătit pentru saltul la K 1.

Cum ai ajuns să faci kickboxing?

Iniţial, de la vârsta de 15 ani, am început să practic taekwondo GTF, la antrenorul Ion Postu, care ulterior a devenit preşedintele federaţiei naţionale. După cinci ani de antrenamente, m-am transferat la versiunea ITF, unde preşedinte şi finanţator a fost Gabriel Stati. Anume în această perioadă am început să lupt în străinătate şi să progresez la această probă. În 2009 criza economică a îndepărtat de la echipa de taekwondo sponsorii care ne ajutau să mergem la turneele de peste hotare. Atunci am decis să părăsesc acest sport. Şi fiindcă mă aflam într-o formă foarte bună, am profitat de organizarea unui turneu european de kickboxing WPKA la Chişinău şi aşa mi-am făcut debutul în această luptă. Nu doar am participat, ci am luat şi două medalii de aur. Acesta a fost începutul.

Admirat în discoteci şi-n sălile de sport

Reprezentanţii domeniilor în care activează Maxim Bolotov apreciază la superlativ efortul lui. „La noi activează vreo 14 animatori disco şi este dificil să îi cunosc pe toţi, dar sunt plăcut surprins să ştiu că în cluburile pe care le patronez mixează şi un triplu campion mondial", spune Călin Vieru, patron al mai multor discoteci din Capitală. Antrenorul personal al sportivului, Eugen Musalimov, spune că Maxim posedă un potenţial ce îi permite să urce rapid în topurile internaţionale. „Calea spre ringul mondial de K 1 nu e atât de lungă pentru el", spune Musalimov.

Pasiunea pentru muzică e mai veche decât sportul

Ce te-a captivat iniţial - luptele sau muzica de club?

Muzica m-a cucerit înaintea sportului. Din primii ani de şcoală ascultam mai mult piese electro, iar după ce m-am maturizat am început să frecventez discotecile, unde îmi plăcea să mixez.

Dacă ar fi să alegi între discuri şi mănuşile de box, care ar fi opţiunea ta?

Nu e prima dată când mi se adresează asemenea întrebare şi nu am găsit răspuns. Aceste două pasiuni se completează reciproc şi nu văd sensul să pledez doar pentru una.

Cum procedezi în situaţiile când competiţiile de kickboxing coincid cu serile în care trebuie să mixezi?

Competiţii mondiale şi europene nu au loc chiar în fiecare zi. De aceea, reuşesc să combin foarte bine ocupaţiile mele. Mai mult, după Anul Nou am început tot mai des să activez şi în funcţie de agent de pază la un restaurant.

S-a întâmplat totuşi să ratezi vreun eveniment din muzică sau din sport?

Când a avut loc Mondialul din Macedonia, turneul urma să coincidă cu o provocare unică din viaţa mea - urma să încălzesc publicul înaintea spectacolului trupei Scooter, care trebuia să vină la Chişinău. Eu am plecat totuşi la Skopje, de unde am revenit cu titlul suprem, iar concertul Scooter a fost amânat. Au fost astfel circumstanţe benefice pentru mine, deoarece ulterior am avut un spectacol fascinant cu renumita trupă din anii '90.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite