INTERVIU Dara: „Sunt sinceră, rebelă şi încăpăţânată“

INTERVIU Dara: „Sunt sinceră, rebelă  şi încăpăţânată“

Nicoleta Darabană, alias Dara s-a clasat pe locul trei la naționala Eurovision 2012

Dara, care a uimit mii de oameni cu prestația sa de la Eurovision, este în viața de zi cu zi o tânără optimistă și dependentă de sporturi extreme.

Adevărul: Te-ai calificat pe locul 3 în finala naţională Eurovision, ceea ce este un record pentru o tânără artistă. Cu ce aşteptări te-ai însris în acest concurs?
Dara: Voiam cu toată ardoarea să ajung în top, nu neapărat să câştig, o zic cu mâna pe inimă. Au fost artişti care au meritat mai mult decât mine, inclusiv Pasha Parfeni. E mult mai important feedback-ul pe care l-am primit de la oameni.

Cânţi de la şase ani. Unde ai stat „ascunsă" până acum?
Cred că lumea are nevoie de un boom de informaţii despre o persoană, ca să devină interesată de ea. Videoclip, imagine, promovare, un repertoriu mai bine definit... Iar eu nu vreau nimic din toate acestea. Acum s-au adunat oameni care cred în mine şi sunt siguri că putem face ceva frumos împreună.

Ştii deja ce gen de muzică vrei să faci?
Cu siguranţă. Voi cânta piese cu influenţe balcanice, cam ceea ce aţi auzit în „Open your eyes". O muzică care se cântă uşor, care poate fi ascultată de oricine şi care are mesaj. Nu voi exclude nici baladele în română, pentru că oamenii noştri sunt romantici şi mereu le-au plăcut melodiile de suflet.

Ce a însemnat pentru tine experienţa Eurovision?
În niciun caz nu iau acest concurs ca pe o sursă de faimă. E un rod al muncii şi un rezultat foarte mic în comparaţie cu ceea ce îmi propun. Să ştiţi că uneori chiar evit să citesc critici sau comentarii pozitive la adresa mea. Un artist, dacă este lăudat prea mult, are impresia că nu trebuie să mai facă nimic. Eu însă am încă multe de făcut.

S-a schimbat în vreun fel viaţa ta după concurs? Te recunoaşte lumea pe stradă?
Mă recunoaşte, iar pentru mine e haios să-i văd zâmbind. Chiar azi-dimineaţă în microbuz un copilaş îşi întreba mama cine-i domnişoara de alături, referindu-se la mine. Şi eu i-am răspuns că mă cheamă Nicoleta, după care mămica lui îmi zice că foarte tare semăn cu Dara de la Eurovision. În rest nu s-a schimbat nimic. Doar că acum ştiu că am o responsabilitate mai mare. Nu mă mai pot gândi jumătate de an să fac sau nu o piesă. Trebuie să existe o continuitate în creaţie. Mai ales că sunt invitată pe la evenimente să ţin recitaluri live, doar eu şi chitara mea.

Eşti numită Adele de Moldova...
Adele e o personalitate, asta pot să zic. Mă bucur că sunt comparată cu ea, cred că semănăm la obraji (zâmbind).

Ce pasiuni mai ai?
Ador sporturile extreme - schiatul, scufundările - şi visez să-mi iau o motocicletă Harley Davidson.

Crezi că poţi face muzică de calitate şi în Republica Moldova?
Artiştii de la noi nu au unde creşte. De exemplu, dacă eşti în Moscova şi ai scos un album, cinci ani se aude doar acest album, în sutele de cluburi pe care le au. La noi piaţa e mică, în jumătate de an e suprasaturată de aceleaşi piese. Recunosc, dacă aş putea să mă dezvolt în altă ţară, aş pleca.

În videoclipul tău joci rolul unei tinere îndrăgostite. Eşti la fel de amorezată şi în realitate?
Nu am o relaţie şi mă îndrăgostesc foarte greu. Uneori nici nu-mi dau seama dacă sunt sau nu îndrăgostită.

Cum eşti în viaţa de zi cu zi?
Prietenii mei îmi spun că nu au văzut un om mai sincer decât mine. Asta înseamnă că eu spun tot ce gândesc. Sunt un pic rebelă şi foarte încăpăţânată.

Ce vise ai?
Un stadion enorm şi 100.000 de oameni pentru care să cânt.

VREA LA „NOVAYA VOLNA"
Nici nu a scăpat bine de o competiţie, că se pregăteşte deja pentru alta. În această perioadă, Dara lucrează de zor la o piesă nouă şi exersează pentru preselecţiile Festivalului „Novaya Volna" de la Iurmala, care vor avea loc la sfârşitul acestei luni.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: