Institutul Oncologic a primit medicamente de 1,5 milioane de lei, donate de o companie farmaceutică

Institutul Oncologic a primit medicamente de 1,5 milioane de lei, donate de o companie farmaceutică

Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi, directorul Institutului Oncologic Victor Cernat şi cel al Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman, au participat la recepţia medicamentelor donate de Balkan Pharmaceuticals

Cele 600 de cutii de Letrozol şi 600 de cutii de Anastrozol, donate de Balkan Pharmaceuticals, vor fi utilizate în tratamentul femeilor bolnave de cancer al glandei mamare şi de col uterin.

Producătorul de medicamente Balkan Pharmaceuticals a donat astăzi 600 de cutii de Letrozol şi 600 de cutii de Anastrozol, în valoare totală de 1,5 milioane de lei, Institutului Oncologic. Cele două produse farmaceutice sunt, de fapt, preparate anti-hormonale necesare în special femeilor cu cancer de glandă mamară şi col uterin. 

Donaţia a fost făcută în cadrul campaniei "Ajută în lupta cu cancerul" desfăşurată de Balkan Pharmaceuticals cu prilejul săptămânii anticancer. La recepţia celor 1.200 de cutii de medicamente au participat ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi, directorul Intitutului Oncologic, Victor Cernat, şeful Agenţiei Medicamentului Alexandru Coman şi Silviu Chiru, directorul general al Balkan Pharmaceuticals.

”Am decis ca, prin această donaţie, să ne alăturăm luptei împotriva acestei grave maladii, mai ales că ne aflăm în Săptămâna de prevenire a cancerului. Problema sănătăţii publice nu este doar o problemă a autorităţilor. Este problema fiecăruia dintre noi. Astfel, este salutabilă implicarea organizaţiilor şi companiilor în promovarea modului sănătos de viaţă, a utilizării raţionale a medicamentelor, a prevenirii şi tratării bolilor. Cu atât mai important este rolul companiilor private, deoarece acestea dispun de potenţial şi mijloace necesare pentru a contribui direct la rezolvarea unor probleme precum este cea a tratării şi prevenirii cancerului”, a spus Silviu Chiru.

”De aceste medicamente vor beneficia aproximativ 400 de paciente. Femeile fac câte 14-15 cure pe an. Aveam un stoc redus, dar cu donaţia primită astăzi ne va ajunge până la sfârşitul anului”, a specificat directorul Institutului, Victor Cernat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările