Inginer-şef la „RED Union Fenosa”, condamnat după 10 ani de proces

Inginer-şef la „RED Union Fenosa”, condamnat după 10 ani de proces

Inginerul-şef de sector al reţelei de distribuţie Comrat al companiei „RED Union Fenosa”, acuzat de încălcarea regulilor de exploatare a obiectivelor energetice, soldată cu decesul unei persoane, a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu suspendare, după zece ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Cazul a avut loc în octombrie 2008, în raionul Ceadâr-Lunga. Fiind responsabil de asigurarea securităţii şi funcţionalităţii lucrărilor la reţelele electrice, inginerul-şef a încălcat regulamentele de exploatare tehnică a reţelelor electrice. Ca urmare, un bărbat care-şi păştea cornutele a murit electrocutat de un cablu de înaltă tensiune care atârna de la un pilon electric.
 
Inculpatul urmează să achite succesorului părţii vătămate 52 de mii de lei pentru prejudiciul moral şi material cauzat.
 
Dosarul a fost de cinci ori obiectul examinării la Curtea Supremă de Justiţie. Ultima decizie este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: