Incident cu un airbus Air Moldova pe aeroportul Domodedovo

Incident cu un airbus Air Moldova pe aeroportul Domodedovo

FOTO simbol

Un incident cu implicarea unui airbus al companiei Air Moldova a avut loc pe aeroportul Domodedovo din Moscova. La aterizare, secţiunea de coadă a intrat în contact cu banda de aterizare. În condiţii de vânt puternic început în timpul aterizării, avionul a intrat într-o zonă de micro-vârtejuri, din cauza căreia a fost forţat să utilizeze manevră repetată de aterizare, transmite IPN.

Compania menţionează că acest incident a avut loc nu din vina piloţilor, ci din cauza unui factor natural. În prezent, se efectuează investigaţiile de rigoare pentru a constata toate circumstanţele producerii incidentului şi verificările stării tehnice a aeronavei.

„Confirmăm faptul că, din cauza restricţiilor asociate pandemiei, zborul 9U171 a fost fără pasageri şi a zburat la Domodedovo pentru a transporta pasageri în Moldova. În urma incidentului, toţi pasagerii au fost transportaţi în maxima siguranţa. De asemenea, pasagerilor li s-a oferit mâncare şi băuturi”, precizează un comunicat de presă al companiei.

Conform prevederilor legale, operatorul a informat Autoritatea Aeronautică Civilă. „În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. În calitate de măsură de asigurare a siguranţei zborurilor, AAC a suspendat Certificatul de navigabilitate pentru aeronava implicată în incident până la implementarea recomandărilor de reparaţie a producătorului de aeronave airbus”, precizează AAC.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările