Igor Panfile va fi ministru interimar al Apărării

Igor Panfile va fi ministru interimar al Apărării

Igor Panfile (stânga) va conduce ministerul până la numirea unui nou ministru

Viceministrul Igor Panfile va asigura interimatului funcţiei de ministru al Apărării, până la desemnarea noului ministru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Nicolae Timofti, comandat suprem, a semnat un decret privind revocarea lui Vitalie Marinuţa şi stabilirea interimatului funcţiei de ministru al Apărării.

În vârstă de 52 de ani, Igor Panfile a făcut Şcoala militară navală din Kiev şi Academia politico-militară din Moscova, a făcut carieră în flota din Kamceatka,a fost în misiuni OSCE în Kosovo şi Georgia, a deţinut diferite funcţii în Ministerul Apărării şi în Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Vitalie Marinuţa şi-a dat demisia joi, 27 februarie, după şedinţa Colegiului ministerului, la care a participat şeful statului. A doua zi, Marinuţa a explicat că a demisionat pentru că şeful statului a criticat viziunile ministerului de reformare a domeniului şi a cerut transferarea unor împuterniciri de control de la ministrul civil către comandantul armatei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările