Igor Gamreţchi scapă de gratii. Curtea de Apel l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Igor Gamreţchi scapă de gratii. Curtea de Apel l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

FOTO arhivă

Fostul şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi, a fost condamnat de Curtea de Apel Chişinău miercuri, 4 octombrie, la trei ani de închisoare cu suspendare, asta după ce prima prima instanţă l-a condamnat anterior la doi ani de închisoare cu executare, atât cât au solicitat procurorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocaţii lui Gamreţchi au atacat la Curtea de Apel decizia primei instanţe, prin care acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Magistraţii Curţii de Apel au anulat hotărârea primei instanţe şi l-au condamnat pe fostul şef de direcţie la trei ani de închisoare cu suspendare.

Igor Gamreţchi este învinuit de trafic de influenţă, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari, în dosarul parcărilor cu plată, în care este vizat şi primarul Dorin Chirtoacă. 

Fostul funcţionar a declarat presei că va ataca hotărârea instanţei la Curtea de Apel, calificând pedeapsa ca fiind una prea aspră.

În dosar mai figurează omul de afaceri Alexander Pinchevsky şi fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco, care a fost responsabil de selectarea companiei pentru amenajarea parcărilor cu plată, dar şi trei şefi de companii de parking.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările