Socialistul Igor Dodon cere Parlamentului să interzică spoturile şi organizaţiile unioniste

Socialistul Igor Dodon cere
Parlamentului să interzică spoturile şi organizaţiile unioniste

În cadrul aceleiaşi campanii, socialiştii vor distribui manuale de Istoria Moldovei FOTO: Arhivă

Liderul Partidul Socialiştilor din Republica Moldova Igor Dodon vrea să interzică spoturile unioniste difuzate în Republica Moldova. Socialistul acuză România că „încearcă să distorsioneze situaţia din Republica Moldova“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi considerăm că aceasta este o încercare a Bucureştiului de a distorsiona situaţia în Republica Moldova. În acest sens am venit cu un demers către Procuratura Generală şi către Audioviziual pentru a explica cum în Moldova este posibil să fie difuzate astfel de mesaje anticonstituţionale“, a declarat socialistul Igor Dodon după şedinţa Parlamentului.

„Azi am insistat în plenul Parlamentului asupra interzicerii prin lege a activităţii unor astfel de instituţii. Noi regretăm că PD care se declară statalist, cel puţin prin declaraţii, nu susţine aceste iniţiative. Vom insista la fiecare şedinţă a Parlamentului ca acest proiect să fie inclus în ordinea de zi“, a mai adăugat liderul PSRM.

Recent, în contextul efectuării recensământului populaţiei şi al locuinţelor, socialiştii şi-au lansat deja propria campanie „de informare“. Activiştii lui Igor Dodon vor distribui sute de mii de foi volante, îndemnând oamenii să se declare moldoveni la recensământ. „Cred că aceste acţiuni sunt necesare, pe fundalul încercărilor de românizare a populaţiei Republicii Moldova. Au loc în cadrul aceleiaşi campanii « Iubesc Moldova», pe care am lansat-o personal pe 7 aprilie 2011 şi care este sponsorizată de mine. Noi ne iubim ţara tot timpul, iar cetăţenii nu trebuie să uite că sunt moldoveni“, ne-a spus Igor Dodon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: