Igor Dodon a anunţat care sunt costurile pentru tratarea unui pacient infectat cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
covid

Preşedintele Igor Dodon a anunţat joi, 2 aprilie, care sunt costurile pentru tratarea unui pacient de COVID-19 în staţionare simple, dar şi în secţiile de terapie intensivă. Potrivit şefului statului, costul unei zile de tratament în staţionare simple este de 2.255 de lei.

„Aici intră cheltuieli de întreţinere, testul şi transportul ambulanţei”, a declarat Igor Dodon, precizând că fiecare pacient se află internat în spital pe durata a cel puţin 14 zile, timp în care statul cheltuie circa 32 mii de lei.

În ceea ce ţine tratamentul în secţiile de terapie intensivă, pentru o zi, costurile sunt de 5.300 de lei. „Ceea ce înseamnă pentru 14 zile mai mult de 78 mii de lei”, a spus Dodon.

Igor Dodon a făcut precizările respective în contextul în care Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Democrat au atacat în instanţă decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale prin care cetăţenii care revin în ţară de peste hotare sunt obligaţi să cumpere asigurare medicală. Asigurarea medicală fiind obligatorie în Republica Moldova.

„Haideţi să avem respect pentru medici, haideţi să contribuim cu toţi împreună, şi cei care locuiesc în R. Moldova, şi cei care revin acum acasă. Vreau să cer de la unii politieni retragerea cererii din judecată adresată împotriva Guvernului. Vreau ca aceşti politicieni să manifeste solidaritate cu toţi cetăţenii R. Moldova”, a afirmat Igor Dodon.

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de joi, 2 aprilie, au fost confirmate alte 82 cazuri de infectare cu coronavirus, din 332 probe procesate. În cinci cazuri este vorba de import (Marea Britanie; Franţa Ucraina), iar alte 77 de cazuri sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 505.

Din 423 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 80 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 425 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 193).

De menţionat că, până la ora actuală, 23 de pacienţi au fost vindecaţi, iar şase persoane, dintre care două din regiunea transnistreană, au decedat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite