Igor Şarov: Şcoala nu este o sursă mare de risc de infecţie COVID-19

Igor Şarov: Şcoala nu este o sursă mare de risc de infecţie COVID-19

Analiza situaţiei în educaţie, la două săptămâni de la începutul anului de studii, arată că, până acum, şcoala nu a fost o sursă de risc mai mare decât au fost activităţile celor neimplicaţi în procesul educaţional. Declaraţia aparţine ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Igor Şarov, la un briefing de presă, a precizat că numărul şcolilor închise, după două săptămâni, este acelaşi cu numărul de şcoli închise la 1 septembrie. Începerea procesului educaţional în şcoli nu a dus la o creştere majoră a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Potrivit ministrului, în 821 de instituţii educaţionale se asigură procesul educaţional tradiţional, adică cu prezenţa fizică a elevilor în şcoli. Pentru învăţarea pe schimburi sau modelul combinat au optat 431 de instituţii. În acelaşi timp, 10 instituţii şi 171 de clase au optat pentru educaţi de la distanţă.

Statisticile pentru primele două săptămâni din anul şcolar arată că aproape cinci mii de elevi se află în autoizolare şi 87 de elevi au fost confirmaţi cu COVID-19. În acelaşi timp, numărul cadrelor didactice infectate ajunge la 173.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: