HALTERE Moldoveanul Gheorghe Cernei a devenit triplu campion European

HALTERE Moldoveanul Gheorghe Cernei a devenit triplu campion European

Moldoveanul Gheorghe Cernei nu a lăsat nici o șansă adversarilor de la Europene

Lotul de haltere al Republicii Moldova (junior și tineret), continuă „culegerea" medaliilor din toate metalele, în cadrul campionatului continental din București.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi în sala de competiții din capitala României au intrat în concurs participanții categoriei masculine de greutate de până la 85 de kilograme.

Protagonistul acestei gale a fost moldoveanul Gheorghe Cernei care a devenit campion atât la cele două exerciții cât și în clasamentul general. El a fost mult superior adversarilor săi din prima probă „smuls", în care a înregistrat cel mai bun rezultat de 155 de kilograme și a obținut prima medalie mică de aur. De remarcat că pe treapta secundă a podiumului tot un moldovean a urcat. Dumitru Captari a ridicat 145 de kilograme și a cucerit argintul. Pe locul trei, tot cu 145 kg a urcat ucraineanul Serghei Kruglenko.

La „aruncat" medalia de aur a lui Cernei a „cântărit" 188 de kilograme, el fiind urmat pe podium de către Roman Klis (Polonia) și același adversar din Ucraina, Kruglenko. La acest exercițiu, Captari s-a clasat doar pe locul patru.

Totalul de 343 de kilograme fixate i-a permis lui Gheorghe Cernei să devină triplu campion continental. Datorită prestației excelente în primul exercițiu, Dumitru Captari a mai obținut o distincție, medalia de bronz în concursul general.

Până în prezent, la campionatele Europene din București, halterofilii moldoveni au obținut, în total, 15 medalii.

citeste totul despre: