Guvernul R. Moldova a aprobat alocarea a 70 de milioane de lei pentru organizarea anticipatelor

Guvernul R. Moldova a aprobat alocarea a 70 de milioane de lei pentru organizarea anticipatelor

Ministerul Finanţelor va aloca Comisiei Electorale Centrale 70 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Proiectul hotărârii de Guvern a fost aprobat unanim astăzi, 12 mai, transmite IPN.

Totodată, Guvernul a recomandat CEC revizuirea cheltuielilor planificate pentru alegeri, în vederea diminuării lor.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a menţionat că alocarea sumei va permite CEC-ului să înceapă procesul de organizare a scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie. În situaţia în care suma alocată astăzi se va dovedi a fi insuficientă pentru cheltuielile suportate de CEC, vor fi căutate noi posibilităţi financiare pentru a veni în susţinerea cerinţelor CEC pentru desfăşurarea în bune condiţii a scrutinului parlamentar anticipat.

Proiectul de hotărâre de guvern intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 a fost stabilit de CEC în mărime de 125 046,7 mii lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările