Guvernul de la Minsk a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Minsk a demisionat. Decretul privind demisia Cabinetului de miniştri a fost semnat sâmbătă, 15 august, de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, însă anunţul a fost făcut luni.

Potrivit decretului, Guvernul şi-a depus demisia în conformitate cu Constituţia Belarusului, după ce a fost confirmat rezultatul alegerilor prezidenţiale. În Belarus, preşedintele ţării este cel care numeşte în funcţie Cabinetul de miniştri.

Potrivit presei ruse, Lukaşenko a anunţat că în mare parte deja are lista de membri ai noului Guvern.

Demisia Guvernului belarus are loc pe fundalul protestelor de sute de mii de cetăţeni, organizate împotriva preşedintelui Lukaşenko, a grevelor de la cele mai importante uzine din ţară şi de la unele televiziuni publice.

Duminică după-amiază a avut loc în Belarus cea mai mare demonstraţie din istoria postsovietică a ţării, sute de mii de persoane adunându-se în Mink precum şi alte oraşe pentru a manifesta împotriva lui Aleksandr Lukaşenko. Presa din Belarus relatează însă cum zeci de persoane care au participat la protest au început să fie arestate şi băgate în dubiţe neînmatriculate.

Citeşte şi:

Expert rus: Dacă Lukaşenko va pleca acum, are şansa să nu repete soarta lui Ceauşescu şi Kaddafi

VIDEO Zeci de camioane ale armatei Federaţiei Ruse, surprinse în drum spre Belarus

Lukaşenko nu cedează: „Până nu mă veţi ucide, alegeri noi nu vor fi”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite