Guvernul Gaburici se bucură de susţinere din partea oficialilor europeni

Guvernul Gaburici se bucură de susţinere din partea
oficialilor europeni

Chiril Gaburici este noul prim-ministru al Republicii Moldova. FOTO Arhivă Adevărul

Înaltul reprezentant al UE pentru politica externă, Federica Mogherini, şi comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocierile de extindere, Johannes Hahn, salută numirea premierului Chiril Gaburici şi învestirea noului guvern de la Chişinău, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Federica Mogherini şi Johannes Hahn susţin că aşteaptă continuarea cooperării cu Republica Moldova şi punerea în aplicare rapidă a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Un guvern stabil, cu o agendă clară de reforme, va fi crucial în acest sens. Avem încredere că noul cabinet de miniştri va intensifica eforturile în realizarea reformelor-cheie, în special, cele din sectoarele justiţiei şi financiar, precum şi în domeniul combaterii corupţiei, în interesul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, se menţionează în mesajul semnat de oficialii de la Bruxelles.

Federica Mogherini şi Johannes Hahn au subliniat că UE reiterează sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statut special pentru regiunea transnistreană, şi încurajează soluţionarea pe cale paşnică a conflictului transnistrean.

„Republica Moldova este un partener asociat-cheie al UE, motiv din care Uniunea Europeană aşteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării strânse şi de succes cu noul Guvern de la Chişinău”, punctează înalţii oficiali de la Bruxelles.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: