Guvernul de la Chişinău, invitat de CEDO să dea explicaţii de ce un un bărbat care şi-a agresat fizic soţia nu a fost pedepsit

Guvernul de la Chişinău, invitat de CEDO să dea explicaţii de ce un un bărbat care şi-a agresat fizic soţia nu a fost pedepsit

FOTO echr.coe.int

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a invitat Guvernul de la Chişinău să prezinte observaţii privind refuzul autorităţilor din ţară să-l pedepsească pe agresorul unei mame a trei copii, pe măsura faptelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă emis de Promo-LEX, Liuda Iachimovschi, mamă a trei copii, a fost agresată de către soţul ei în anul 2011, iar ca urmare a loviturilor primite, şi-a pierdut cunoştinţa.
 
Pentru această faptă, soţul a primit doar o amendă simbolică de 500 lei. Deşi soţia a fost internată în spital pentru zece zile după loviturile primite de la soţ, organele de urmărire penală au iniţiat un dosar penal împotriva acesteia, fiind învinuită că i-a cauzat leziuni medii soţului, riscând până la cinci ani de închisoare.
 
Chiar dacă reclamanta nu a fost de acord cu faptul că agresorul a scăpat cu o simplă amendă, cererea ei ca acesta să fie tras la răspundere penală a fost respinsă. La fel, nici Procuratura nu a dat curs plângerilor ei în acest sens. 
 
Mai mult, autorităţile au refuzat să emită măsuri de protecţie pentru ea şi cei trei copii.
În atare situaţie, victima nu a beneficiat de protecţie reală şi efectivă din partea autorităţilor, iaragresorul a rămas, practic, nepedepsit. Dimpotrivă, reclamanta a fost transformată din victimă în agresor.
citeste totul despre: