Guvernul de la Chişinău aprobă pedeapsa cu închisoare pentru torturarea animalelor

Guvernul de la Chişinău aprobă pedeapsa cu închisoare pentru torturarea animalelor

Guvernul a aprobat modificări în Codul Penal, introducând pedepse pentru actele de huliganism săvârşite pe teritoriul sau în incita instituţiilor medicale. Acesta vor fi sancţionate cu amendă de până la 67 mii de lei sau până la 5 ani de închisoare, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin alte modificări aprobate la Codul Penal se introduce pedeapsa pentru promovarea sinuciderii, inclusiv prin intermediul reţelelor de socializare. Persoanele care vor distribui mesaje de susţinere a acţiunilor de sinucidere vor fi sancţionate cu muncă neremunerată în folosul societăţii până la 240 de ore sau chiar cu pedeapsă privativă de libertate, până la 4 ani.

Prin alte modificări, persoanele care încalcă drepturile de proprietate intelectuală vor fi eliberate de răspundere penală dacă vor contribui la descoperirea infracţiunii şi vor repara prejudiciul cauzat.

Modificările aprobate mai prevăd excluderea pedepselor penale pentru agenţii economici care vor colabora cu angajaţii Consiliului Concurenţei pentru depistarea cazurilor de încălcare a regulilor de concurenţă.

O altă noutate se referă la introducerea pedepsei penale pentru tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor. Persoanele care au săvârşit astfel de infracţiuni vor fi pedepsite cu amendă de până la 37 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore sau până la un an de închisoare. În prezent, cruzimea faţă de animale este sancţionată doar contravenţional, cu amendă de până la 3.600 de lei.

 

citeste totul despre: