Guvernul Chicu şi-a angajat răspunderea pentru instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor

Guvernul Chicu şi-a angajat răspunderea pentru instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor

Venitul lunar minim garantat pentru familiile cu venituri mici a fost majorat de la 1.107 lei până la 1.300 lei, pe perioada stării de urgenţă. De asemenea, a fost majorat cuantumul venitului lunar minim garantat pentru fiecare copil, de la 50% (553 de lei) la 75% (975 de lei).

Ştiri pe aceeaşi temă

Măsurile se regăsesc legea privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative, asupra căreia Guvernul şi-a angajat miercuri, 1 aprilie, răspunderea în faţa Parlamentului, transmite IPN.
 
Potrivit vicepremierului Sergiu Puşcuţa, ministru al finanţelor, pentru familiile beneficiare de ajutor social, al cărui drept expiră în perioada stării de urgenţă, acesta se va prelungi până a ridicarea stării de urgenţă. În perioada stării de urgenţă, solicitanţii de ajutor social care nu pot prezenta acte confirmative privind veniturile, terenurile agricole şi structura familiei, vor depune o declaraţie pe proprie răspundere privind veridicitatea datelor din declaraţie. Aceatsă declaraţie va fi acceptată pentru examinare privind posibilitatea acordării ajutorului social.

Ajutorul minim de şomaj a fost stabiit la 2.775 de lei. Actualmente persoana care se înregistrează în calitate de şomer, dar nu întruneşte criteriile de acordare a ajutorului, nu beneficiază de plăţi. Prin proiectul asumat, toate persoanele care se vor înregistra la subdiviziunile teritoriale a ocupării forţei de muncă vor primi minimum 2.775 de lei pe lună.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui program, unei declaraţii de politică generală sau unui proiect de lege. Dacă în termen de trei zile nu este depusă o moţiune de cenzură, votată cu majoritatea de voturi, programul, declaraţia de politică generală sau proiectul de lege se consideră adoptate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: