Grănicerul Anatol Cârâcu a devenit campion European la haltere

Grănicerul Anatol Cârâcu a devenit campion European la haltere

Revenirea acasa - un moment asteptat pentru Anatol Cârâcu

Selecționata R. Moldova a avut o evoluție fascinantă la Campionatul European de haltere, rezervat juniorilor și tineretului. Evenimentul a avut loc în Limassol (Cipru) și s-a soldat cu nouă medalii (două de aur, trei de argint și patru de bronz) obținute de "tricolorii" din Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai bună evoluție pentru lotul moldovenesc a fost consemnată în penultima zi a competiției, când cahuleanul Anatol Cârâcu, discipol al antrenorului Ion Bratan, a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere în proba de tineret a categoriei de până la 94 kg. De asemenea, el a devenit campion și la exercițiul "smuls", iar la "aruncat" a ocupat locul secund.


În aceeași categorie de greutate, dar la proba juniori, un alt moldovean, Alexandru Zbârnea, la exercițiul "aruncat" a obținut medalia de bronz. În exercițiul "smuls", însă, el a evoluat mai slab și în clasamentul general a ocupat doar locul șase.


După cum am informat anterior, un alt sportiv moldovean, bălțeanul Alexandru Șpac a devenit vicecampion European printre tineret, la categoria de greutate de până la 69 kg.


Este de remarcat că, atât Anatol Cârâcu, precum și Alexandru Șpac sunt colaboratori ai Serviciului Grăniceri, și au avut parte de o primire călduroasă din partea acestei instituții guvernamentale la Aeroportul Internațional Chișinău. Pe lângă buchetele de flori, acordate de șefii lor, orchestra Serviciului Grăniceri au prezentat un program musical chiar în sala de așteptare a Aeroportului. Ambii sportivi au fost avansați în grad, devenind sergent-major (Alexandru Șpac) și plutonier (Anatol Cârâcu). Felicitări și flori, membrii lotului nostru au primit și din partea Ministerului Tineretului și Sportului, premii bănești urmând să le fie acordate la Gala Sportului din luna decembrie.


Tot în categoria de 69 kg, dar la juniori, Sergiu Cechir a devenit premiant de bronz, fiind devansat de doi adversari albanezi.


Unica reprezentantă a sexului frumos din lotul Republicii Moldova, Natalia Prișcepa, s-a clasat pe locul nouă în categoria de greutate de până la 69 kg, la tineret.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările