Gheorghe Cavcaliuc demisionează din funcţie şi anunţă desprea crearea unui partid politic

Gheorghe Cavcaliuc demisionează din funcţie şi anunţă desprea crearea unui partid politic

Şeful adjunct al Inspectoratului Naţional de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, a anunţat că va demisiona din funcţie luni, 17 iunie, după ce va asigura ordinea publică la protestul de duminică, anunţat de ACUM - PSRM. Totodată, Cavcaliuc a declarat că îşi propunea crearea unui partid politic care „va evoluţiona spre bine Republica Moldova pentru urmaşii urmaşilor noştri”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Cavcaliuc spune că experienţa bogată pe care a acumulat-o de-a lungul carierei sale în diferite funcţii, inclusiv manageriale, îi va permite formarea unei echipe puternice de profesionişti şi patrioţi ai acestei ţări, care va contribui la consolidarea statului de drept şi bunăstării cetăţeanului.

„Îmi propun implicarea în politică şi crearea unei noi formaţiuni politice, care va evoluţiona spre bine Republica Moldova pentru urmaşii urmaşilor noştri!”, a conchis Cavcaliuc.

Consiliul Naţional al PDM, condus de Vlad Plahotniuc, a decis vineri, 14 iunie, că democraţii se retrag de la guvernare. Guvernul Filip şi-a anunţat demisia, urmând să elibereze funcţiile pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia PDM de a se retrage de la guvernare este „firească, dar întârziată”. Potrivit ei, „nu există demisie a unui Guvern care nu există. Guvernul Filip nu mai există din 8 iunie.

Igor Dodon a declarat că plecarea PDM de la guvernare este o „mică victorie simbolică”. Preşedintele ţării a felicitat cetăţenii cu „această victorie”, subliniind că „uzurpatorii şi-au recunoscut înfrângerea”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: