Gazul, mai scump în Republica Moldova din 1 august

Gazul, mai scump în Republica Moldova din 1 august

Consumatorii vor achita din 1 august 21,296 lei pentru un metru cub de gaze fără TVA. Noile tarife în punctele de ieşire din reţelele de distribuţie a gazelor naturale de joasă presiune au fost aprobate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică ca urmare a demersului depus de către SA „Moldovagaz”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentantul ANRE, Ecaterina Strungari, a declarat că s-au constatat mai mulţi factori obiectivi pentru revizuirea tarifelor. Printre aceştia se numără majorarea preţului mediu anual de procurare a gazelor naturale de la 696 la 899 de dolari pentru o mie de metri cubi, ceea ce reprezintă circa 29%. De asemenea, este vorba despre evoluţia cursului de schimb mediu al monedei naţionale faţă de dolarul SUA. Şeful Direcţie economico-financiară, Alexandru Şevciuc, membru al Consiliului de Administraţie SA „Moldovagaz”, a declarat că tarifele propuse de ANRE nu acoperă nici costurile aferente achiziţionării gazelor naturale, nici costurile serviciilor transport şi distribuţiilor de gaze, generând în continuare acumularea devierilor tarifare. Furnizorul solicita o majorare mai mare decât a acceptat ANRE. În iunie, tariful la gazul natural pentru consumatorii finali s-a majorat până la 17,24 lei pentru un metru cub fără TVA (18,61 lei cu TVA).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările