Gardul din jurul unei construcţii de pe strada Alba Iulia, instalat abuziv de un agent economic, a fost demolat

Gardul din jurul unei construcţii de pe strada Alba Iulia, instalat abuziv de un agent economic, a fost demolat

Autorităţile au început demolarea unui gard de beton, instalat abuziv în jurul unei construcţii din strada Alba Iulia, 77, transmite IPN. Prezent la faţa locului, primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că acest caz de acaparare abuzivă a spaţiului public a privat copiii şi părinţii din cartier de un trotuar.

Locuitorii din zonă erau nevoiţi să ocolească construcţia şi să circule pe carosabil, fiind supuşi pericolului de accidente. Demontarea gardului este executată de proprietarul imobilului, la solicitarea preturii de sector şi va dura două zile. Ulterior va fi reamenajat trotuarul şi reabilitată zona verde.

În context, vicepretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, a precizat că prin acest gard a fost blocat drumul public încă din anul 2006, având menirea de a îngrădi o construcţie pornită în lipsa actelor permisive, iar prin intermediul unei hotărâri de judecată, agentul economic a obţinut dreptul de proprietate asupra imobilului în construcţie. Mai apoi, tot prin intermediul instanţei, a solicitat de la Primărie stabilirea relaţiilor funciare pentru terenul pe care a fost începută construcţia. Pretura de sector a sesizat organele de resort, inclusiv Procuratura municipiului Chişinău asupra acestui caz.

De asemenea, alte trei companii de construcţii care au edificat blocuri de locuinţe în preajmă vor amenaja un drum de acces de 800 de metri, inclusiv cu trotuare şi iluminat public stradal. Lucrările urmează a fi executate în următoarele două săptămâni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: