GALERIE FOTO Dilemă la Primăria Chişinău: ce culoare să aibă troleibuzele?

GALERIE FOTO Dilemă la Primăria Chişinău:  ce culoare să aibă troleibuzele?

Troleibuz

Cei mai mulţi chişinăueni preferă culoarea azurie. Aceştia au votat pe pagina web a primăriei capitalei, timp de o săptămână, nuanţa noilor troleibuze care urmează să ajungă în Republica Moldova în primăvara anului viitor.

La îndemnul edilului-şef Dorin Chirtoacă de a-şi alege look-ul troleibuzelor, oamenii au votat preponderent pentru culoarea cerului. Psihologii spun că albastrul este culoarea intelectualilor, el îndeamnă la calm şi reverie. „Nu întâmplător majoritatea oamenilor au ales albastrul. Această nuanţă, în special azuriul, sugerează setea de cunoaştere, seriozitate, meditaţie, dar şi nevoia de odihnă şi relaxare. Probabil de aceasta are nevoie poporul nostru", susţine Dna Revenco, psihoterapeut.

137 de mii de euro
un troleibuz

Pe locul doi în preferinţele oamenilor sunt troleibuzele colorate în alb-albastru, iar pe trei cele oranj. Totodată, şefii primăriei anunţă că mai aşteaptă doleanţele orăşenilor, iar varianta finală privind culoarea troleibuzelor va fi decisă de către funcţionarii instituţiei pe 10 decembrie.

Acum o săptămână, edilii din Chişinău au cerut ajutorul populaţiei pentru a decide culoarea maşinilor de transport public care urmează să ajungă în ţară în primăvară. Cele 102 troleibuze în valoare de peste 14 milioane de euro vor fi importate din Belarus. Ele vor fi plătite în patru rate, banii fiind împrumutaţi de la BERD şi Uniunea Europeană.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările