Furau plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor şi estorcau de la proprietari câte 150 de euro. Trei tineri din Chişinău, reţinuţi de poliţie pentru furt şi şantaj

Furau plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor şi estorcau de la proprietari câte 150 de euro. Trei tineri din Chişinău, reţinuţi de poliţie pentru furt şi şantaj

FOTO politiacapitalei.md

Trei tineri din Chişinău cu vârstele cuprinse între 19 şi 21 de ani au fost reţinuţi de poliţie fiind suspectaţi de şantaj şi furt. Aceştia sustrăgeau numerele de înmatriculare ale maşinilor înregistrate peste hotare, după care şantajau proprietarii că în schimbul a 150 de euro le vor restitui numerele.

Pe parcursul lunii ianuarie, indivizii au reuşit să săvârşească 11 furturi de numere de înmatriculare. Aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai Capitalei, unul dintre ei a fost anterior judecat pentru furt.

În acest context, forţele de ordine au desfăşurat percheziţii autorizate la domiciliile lor, unde a fost depistată şi ridicată tehnică de calcul, utilizată  în acţiunile lor criminale. Prin urmare s-au găsit telefoane mobile, cartele sim, precum şi calculatoare. Ei au reuşit doar în două cazuri să obţină bani de la proprietari în schimbul plăcuţelor de înmatriculare. De obicei aceştia ţinteau doar automobile de modelele Mercedes, Audi, BMW şi Volkswagen.

Bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru furt şi şantaj. Totodată, sunt demarate acţiuni de investigaţii în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri similare.

Conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 15.000 lei până la 19.000 lei sau închisoare de la trei la cinci ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: