Funicularul dintre Râbniţa şi Rezina va fi demontat de ruşi

Funicularul dintre Râbniţa şi Rezina va fi demontat de ruşi

Funicularul peste Nistru riscă să se prăbuşească FOTO: wikimapia.org

Funicularul care leagă oraşele Râbniţa şi Rezina şi care nu mai este utilizat de mulţi ani va fi demontat de către serviciile pentru situaţii excepţionale din Federaţia Rusă. Anunţul a fost făcut de ambasadorul rus în Moldova, Farit Muhametşin, într-o vizită efectuată în raioanele de est.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful Biroului pentru Reintegrare, George Balan, a declarat pentru agenţia IPN că autorităţile ruse nu au comunicat oficial Chişinăului despre această intenţie, dar au luat deja legătura cu reprezentanţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE).

Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă al SPSCE, a spus că luni, 7 aprilie,  la Chişinău urmează să vină o delegaţie de la Ministerul Situaţiilor Excepţionale din Rusia pentru a discuta la acest subiect.

Presa din regiunea transnistreană scrie că lucrările de demontare a funicularului vor începe la sfârşitul acestei luni sau la începutul lui mai. Ruşii îşi asumă toate cheltuielile.

Demontarea funicularului era unul dintre subiectele abordate în timpul negocierilor de reglementare transnistreană în formatul 5+2. Partenerii de negocieri erau în căutare de bani pentru lucrări.

Construit în 1962, funicularul peste râul Nistru, care lega Fabrica de Ciment din Râbniţa şi cariera de pe malul drept, nu mai este folosit din anul 2000. Construcţia este ruginită şi riscă să se prăbuşească în orice moment atât peste casele localnicilor, cât şi peste carosabil.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: