Funcţionari de la Cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chişinău, în arest pentru 30 de zile

Funcţionari de la Cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chişinău, în arest pentru 30 de zile

Directorul, adjunctul şi un maistru de la Cimitirul „Sfântul Lazăr”, bănuiţi că au pretins de la persoanele care urmau să-şi înmormânteze rudele bani suplimentari taxei de stat, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13 din Chişinău, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sentinţa a fost pronunţată de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de ofiţerul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Angela Starinschi.

Alte trei persoane din cele reţinute vor fi cercetate în stare de libertate, după ce au încheiat acord de recunoaştere cu urmărirea penala.

Acum două zile, şase persoane au fost reţinute în cadrul unor dosare ce vizează o schemă de îmbogăţire ilicită din vânzarea locurilor de înhumare la cimitirul „Sfântul Lazăr”. Pe lângă şeful cimitirului, adjunctul său, maistrul este vizat contabilul şi alţi angajaţi ai administraţiei. Reţinerile au avut loc în cadrul a peste 130 de cauze penale. 

Cele şase persoane sunt bănuite că ar fi pretins sume ilegale de bani de la rudele răposaţilor, care urmau să obţină un loc de înhumare la cimitir. Potrivit CNA, în cadrul acestei scheme, doar în trei luni, au fost încasaţi peste jumătate de milion de lei. Potrivit datelor anchetei, membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat pentru un loc de veci, care constituie 1 051 de lei, şi plăţi suplimentare care se ridicau până la cinci sau şapte mii de lei. De asemenea, cei care voiau să rezerve un loc la cimitir pentru familie sau rude, la fel, trebuiau să plătească dublu faţă de taxa de stat de 4 612 lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările