FOTOREPORTAJ De ziua României s-a jucat hora în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău

FOTOREPORTAJ De ziua României s-a jucat hora în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău

Chişinău: Marş de 1 decembrie

Câteva zeci de chişinăueni s-au adunat astăzi după-amiază în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul capitalei Moldovei, pentru a sărbători împlinirea a 92 de ani de la Marea Unire din 1918, eveniment care marchează Ziua Naţională a României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizaţiile pro-româneşti Grupul de iniţiativă „Spirit Românesc“ şi Grupul de Acţiune „Deşteptarea“ i-au chemat pe locuitorii capitalei republicii Moldova să sărbătorească Ziua Naţională a României, în stradă. Ei au organizat un marş, intitulat Marşul Basarabia Pământ Românesc, începând cu ora 16.00. Înarmaţi cu cu steaguri tricolore, pancarte pe care scria „Uniţi în cuget şi-n simţiri“ şi lumânări, cele câteva zeci de tineri au înfruntat frigul şi au cântat în cinstea Zilei Naţionale a României. Spre ora 18.00 au ajuns în Piaţa Marii Adunări Naţionale unde au încins hora unirii şi au recitat poezii. Deşi liderii grupărilor proruseşti au anunţat că vor contracara manifestarea tinerilor, evenimentul s-a desfăşurat paşnic.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările