Un avion ucrainean care a transportat ţigări de contrabandă în România, capturat pe un câmp din Republica Moldova | FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul AN-2 FOTO Rosian Vasiloi via Facebook
Avionul AN-2 FOTO Rosian Vasiloi via Facebook

Poliţiştii de Frontieră din Republica Moldova au capturat un avion ucrainean, marţi dimineaţă, pe un câmp în proximitatea localităţii Hlinaia Mică, raionul Edineţ, care s-a întors din România, acolo unde ar fi transportat ţigări de contrabandă.

Poliţia de Frontieră din R. Moldova a anunţat că au fost reţinut trei cetăţeni ai Ucrainei.

Din informaţiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea ţigărilor de contrabandă din Ucraina. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei şi a aterizat iniţial în România, unde a descărcat marfa, după care a ajuns în R. Moldova.

Solicitat telefonic de Deschide.md, Daniel Martnos, şeful-adjunct al Poliţiei de Frontieră, a comunicat că poliţiştii de Frontieră au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informaţii operative primite de la colegii din Ucraina.

„Aeronava a survolat spaţiul aerian al R.Moldova şi a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineţ. Am sesizat despre acest caz şi colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns ţigările”, susţine şeful adjunct al IGPF.

Martnos a declarat că la faţa locului poliţiştii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar şi un tractor.

Potrivit şefului adjunct al IGPF, în acest caz ar fi implicat şi un contrabandist notoriu din R. Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajaţii IGPF, a dat bir cu fugiţii de la faţa locului şi a fost urmărit până în oraşul Cupcini, însă din nefericire şi-a pierdut urma.

Deocamdată nu se cunoaşte ce cantitate de ţigări a fost transportată în România cu avionul capturat.

În prezent se interprind măsuri de urmărire penală pentru a fi stabilite toate circumstanţele.

x
x
x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite