FOTO Arena Chişinău, gata în proporţie de 98%. Cum arată complexul sportiv şi când va fi deschis

FOTO Arena Chişinău, gata în proporţie de 98%. Cum arată complexul sportiv şi când va fi deschis

FOTO gov.md

Complexul sportiv „Arena Chişinău” este gata în proporiţie de 98% şi arată impresionant. Autorităţile dau asigurări că Arena îşi va deschide uşile pentru publicul larg deja în aprilie 2020.

Inspectând obiectivul, premierul Ion Chicu a apreciat evoluţia rapidă şi calitatea înaltă a lucrărilor de construcţie.

„Acest obiectiv are o valoare enormă pentru dezvoltarea sportului, dar şi a multor activităţi culturale în Republica Moldova. Este un exemplu de calitate în organizarea şi realizarea lucrărilor. În mai puţin de un an, companiile implicate au reuşit, pe teren gol, să dezvolte un complex sportiv care este finalizat în proporţie de 98%”, a menţionat Ion Chicu.

În prezent, se fac pregătiri pentru testarea infrastructurii şi echipamentelor care asigură funcţionalitatea complexului sportiv. A fost discutat şi subiectul construcţiei unui drum de ocolire, care urmează a fi executat până la sfârşitul lunii aprilie 2020.  

„O dată cu deschiderea acestui complex, sportivii vor avea posibilitatea să se antreneze acasă şi să-şi menţină pregătirea la un nivel înalt. Este foarte important că orăşelul sportiv dispune de toată infrastructura şi satisface toate necesităţile de pregătire a sportivilor, inclusiv a olimpicilor”, a adăugat premierul.

„Arena Chişinău” este ridicată pe o suprafaţă de 10 hectare. Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiţii, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară, care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Complexul multifuncţional va avea o capacitate de 5.000 de locuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: