FOTO În ce stare se află tabăra de odihnă din Vadul lui Vodă unde 13 minori au fost bătuţi. Reacţia Ministerului Educaţiei pe acest caz

FOTO În ce stare se află tabăra de odihnă din Vadul lui Vodă unde 13 minori au fost bătuţi. Reacţia Ministerului Educaţiei pe acest caz

FOTO edu.gov.md

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării s-a autosesizat pe cazul de la o tabără de odihnă din Vadul lui Vodă, unde 13 copii au fost bătuţi de către doi adulţi care aveau rolul de a supraveghea minorii. Conducerea instituţiei menţionează că regretă şi condamnă cazurile de violenţă asupra copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei anunţă că secretarul de stat în educaţie, Angela Cutasevici, a vizitat tabăra „Trandafirul”, unde a şi avut loc incidentul respectiv. Accesul oficialului a fost iniţial îngrădit pe teritoriul instituţiei pe motiv că s-ar afla în proprietate privată. Totuşi, după aproximativ 30-40 de minute, Cutasevici a intrat în incinta taberei de odihnă, după ce un paznic a deschis în cele din urmă poarta.

În urma verificărilor de rigoare, au fost depistate un şir de încălcări. Cabinele de duş, bucătăria, blocurile sanitare etc., se aflau într-o disutaţie deplorabilă.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei precizează în acest context că activitatea taberei trebuia sistată înainte de cazul minorilor agresaţi, subliniind că autorităţile publice trebuiau să prevină asemenea situaţie (Vedeţi mai jos reacţia integrală a Ministerului şi imagini foto privind starea în care se află tabăra).

Amintim că 13 minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 15 ani, au fost agresaţi fizic la o tabără de odihnă din oraşul Vadul lui Vodă, de alţi doi adolescenţi în grija cărora au fost lăsaţi. Poliţia capitalei, în comun cu Procuratura, au iniţiat un proces penal pentru tortură în privinţa celor doi adolescenţi, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de poliţie, în urma investigaţiilor s-a constatat că tabăra de odihnă activa în lipsa actelor legale ce se impun, iar cei doi adolescenţi, de 16 şi, respectiv, 17 ani, care i-ar fi agresat pe cei treisprezece copii, ar fi recurs la gest după ce au consumat băuturi alcoolice.

citeste totul despre: