Fostul director al Penitenciarului nr.18 din Chişinău şi alţi şapte figuranţi, trimişi în judecată

Fostul director al Penitenciarului nr.18 din Chişinău şi alţi şapte figuranţi, trimişi în judecată

Fostul director al Penitenciarului nr.18, împreună cu şapte actuali şi foşti deţinuţi, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. Primul mai este acuzat şi de corupere pasivă în interesul unui grup criminal, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor opt figuranţi, care, potrivit probatoriului, în intervalul lunilor mai 2020 – februarie 2021, prin înşelăciune, ar fi însuşit peste 993 de mii de lei de pe cardurile bancare ale 30 de persoane fizice.

Doi figuranţi, printre care şi fostul director al Penitenciarului nr.18, sunt plasaţi în arest la domiciliu. Un membru al respectivului grup se află în arest preventiv, altul continuă să-şi execute pedeapsa în penitenciar, iar ceilalţi patru figuranţi au fost eliberaţi sub control judiciar, precizează un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările