Fostul comandant al Bazei de aviaţie şi subalternul său au fost acuzaţi de delapidare a patrimoniului militar

Fostul comandant al Bazei de aviaţie şi subalternul său au fost acuzaţi de delapidare a patrimoniului militar

Cei doi inclulpaţi riscă până la 6 ani de închisoare. FOTO: Arhiva Adevărul

Procuratura militară Bălţi a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a fostului comandant al Bazei de aviaţie şi comandantului batalionului asigurare al acestei unităţi militare de comiterea delapidării patrimoniului militar aflat în dotarea acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit procurorilor, în perioada lunilor august – septembrie 2013, inculpaţii deţinând gradele militare de „locotenent-colonel”, cunoscând că trei caroserii de tip furgon, componente ale autospecialelor din dotarea unităţii militare, precum şi o remorcă, nu au fost luate la evidenţă, le-au sustras ilegal. În continuare, militarii au folosit bunurile în interes personal, iar unele dintre ele le-au vândut la preţuri între 1800 – 8000 lei, informează Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Îndată după depistarea sustragerii, comandantul Bazei de aviaţie şi subalternul acestuia, au recuperat benevol prejudiciul cauzat unităţii militare, recunoscându-şi vinovăţia.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii, cu vârstele de 43 şi respectiv, 40 de ani, riscă până la 6 ani închisoare, cu privare de dreptul de a ocupa funcţii militare pe un termen de până la 5 ani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările