Fosta directoare a liceului „Nicolae Iorga“ din Chişinău a fost condamnată la 5 ani de puşcărie

Fosta directoare a liceului „Nicolae Iorga“ din Chişinău a fost condamnată la 5 ani de puşcărie

Femeia a luat cei 600 de euro de la părintele unui elev pentru a-l transfera în liceul pe care-l conducea Foto: Adevărul

Sentinţa a fost pronunţată astăzi de magistraţii de la Judecătoria Botanica, după ce, vara trecută, profesoara a fost prinsă cu o şpagă de 600 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fosta directoare a liceului „Nicolae Iorga“ din Chişinău a fost condamnată azi la 5 ani de puşcărie, sub acuzaţia de corupere. Femeia a fost luată pe sus de poliţişti din sala de judecată din sectorul Botanica, unde a fost pronunţată sentinţa.

Potrivit anchetatorilor, directoarea a fost prinsă pe 28 august în flagrant imediat după ce-a primit 600 de euro de la părintele unui elev, pentru a-l transfera în instituţia pe care o conducea. În urma percheziţiei, făptaşa a predat de bună voie bancnotele primite, autorităţilor.

Pe lângă anii de închisoare, aceasta mai trebuie să plătească o amendă de 20.000 de lei şi nu va mai avea nevoie să ocupe anumite funcţii publice, pe o perioadă de 2 ani. Ea a fost cercetată în stare de libertate şi-şi va ispăşi pedeapsa într-un penitenciar cu regim de detenţie semi-închis.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: