Focar de COVID-19 la un centru de refugiaţi din Chişinău

Focar de COVID-19 la un centru de refugiaţi din Chişinău

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la un centru de refugiaţi din sectorul Botanica al capitalei, a anunţat Boris Gîlcă, şeful Direcţiei generale asistenţă medicală şi socială, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale.12 copii ucraineni cu COVID-19 care erau cazaţi în acest centru au fost spitalizaţi, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Boris Gîlcă a atenţionat că în ultima perioadă în capitală a crescut numărul cazurilor de coronavirus, dar deocamdată Chişinăul se află în cod verde COVID. Centrul unde s-a constatat focarul nu se află în subordinea Primăriei municipiului Chişinău Deşi în capitală rata de vaccinare anti-COVID este cea mai mare din Republica Moldova, de 50%, rămâne a fi scăzută rata de imunizare cu doza booster. Numai 23% dintre persoanele vaccinate cu prima şi a doua doză şi-au administrat doza booster anti-COVID, a menţionat şeful Direcţiei generale asistenţă medicală şi socială. La Maternitatea municipală nr.2 a crescut numărul pacientelor gravide cu coronavirus, în ultima perioadă la acest spital au fost internate 9 femei cu COVID. În aceşai timp, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost activate două secţii pentru pacienţii cu COVID, a adăugat Boris Gîlcă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările