Fiodor Ghelici şi alţi şapte activişti ai asociaţiei „Moldova Mea”, trimişi pe banca acuzaţiilor

Fiodor
Ghelici
şi alţi şapte activişti ai asociaţiei „Moldova Mea”, trimişi pe
banca acuzaţiilor

Fiodor Ghelici, liderul asociaţiei Moldova Mea FOTO: actualitati.md

Procuratura a finalizat şi a trimis în instanţa de judecată cauza penală în privinţa a opt membri ai Asociaţiei obşteşti „Moldova Mea”, inclusiv preşedintele acesteia, sub învinuirea de creare şi dirijare a unui grup criminal organizat, specializat în trafic de persoane în scopul practicării cerşetoriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit probelor acumulate de procurori, învinuiţii au organizat o reţea criminală transfrontalieră, care sub pretextul colectării banilor pentru copiii bolnavi de scolioză, în cursul anului trecut, au recrutat şi transportat în Federaţia Rusă - 12 persoane, printre care două minore, în scopul practicării cerşetoriei, se anunţă într-un comunicat.

Victimele făceau parte din familii social vulnerabile şi erau recrutate prin înşelăciune, precum că vor efectua acţiuni de voluntariat. La destinaţie însă, prin ameninţare şi sechestrarea documentelor, persoanele recrutate au fost impuse să cerşească pe străzile diferitor oraşe şi regiuni din Federaţia Rusă. Banii colectaţi de pe urma cerşitului, în sumă estimată de circa 37 de milioane de lei, erau gestionaţi de Preşedintele Asociatiei „Moldova Mea”, în scopul acoperirii unor activităţi infracţionale printr-o activitate presupus legală.

Acum, preşedintele Asociaţiei se află în arest la domiciliu, iar complicii săi sunt cercetaţi în stare de libertate. Respectiva cauză penală a fost expediată spre examinare Judecătoriei sectorului Centru. În privinţa altor doi membri ai grupului criminal urmărirea penală continuă – aceştia fiind anunţaţi în căutare.

Liderul asociaţiei „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, rămâne în arest pentru o lună

Liderul Asociaţiei „Moldova Mea“ Fiodor Ghelici a intrat în greva foamei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: