UPDATE Cristina Scarlat va reprezenta Republica Moldova la Eurovision

UPDATE Cristina Scarlat va reprezenta Republica Moldova la Eurovision

Cristina Scarlat, câştigătoarea etapei naţionale Eurovision 2014 din Republica Moldova. FOTO: trm.md

Cristina Scarlat cu piesa "Wild Soul" va reprezenta Republica Moldova la concursul internaţional Eurovision Song Contest 2014, care va avea loc în luna mai în Copenhaga, Danemarca. Câştigătoarea etapei naţionale a fost desemnată în această seară, în urma televotingului şi a votului juriului de specialitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Cristina Scarlat a acumulat 12 puncte din partea juriului de specialitate şi 10 puncte în urma televotingului. Deşi preferat de public la televoting, Boris Covali a luat doar 8 puncte din partea juraţilor, astfel că la punctaj total s-a clasat pe locul doi.

„Sunt foarte fericită, puţin şocată. Nu realizez încă ceea ce s-a întâmplat“, a comentat Cristina Scarlat, după anunţarea rezultatelor. „Noi ambii am meritat să mergem. Dacă aş putea să împart această victorie cu Boris, aş face-o cu mare drag. Sunt gata să fac faţă tuturor speculaţiilor“, a adăugat Cristina.

Boris Covali a acuzat membrii juriului că l-au defavorizat pentru că este vorbitor de limbă rusă. „Circumstanţele demonstrează faptul că eu nu pot să fiu învingătorul acestui concurs, pe motiv că sunt vorbitor de limbă rusă sau poate că nu pot să mă linguşesc pe lângă oameni”, a mai adăugat acesta.

Cei care l-au criticat sunt fascişti

Totodată, artistul a tunat şi la adresa internauţilor, care l-au criticat că anul trecut a cântat de 9 mai, de ziua „eliberării“, în uniformă sovietică. „Eram îmbrăcat în uniforma URSS, în care a fost îmbrăcat bunelul meu, dar şi buneii lor. Ei argumentează faptul că eu sunt un trădător pentru că pe 9 mai am felicitat veteranii şi am cântat pentru ei. Eu consider că aceşti oameni sunt fascişti cu care trebuie să vorbeşti în alt mod“.

16 cântăreţi au trecut de semifinalele naţionale pentru concursul Eurovision din acest an. Astăzi va avea loc marea finală când vom afla cine va reprezenta Republica Moldova la Copenhaga, Danemarca.

Cei opt câtăreţi care au trecut de prima semifinal sunt:
Boris Covali   - Perfect day
Ana Cernicova - Dragostea divină
Diana Brescan - Hallelujah
FLUX LIGHT - Never stop no
Felicia Dunaf  - The Way I Do
Doiniţa Gherman - Energy
Tatiana Heghea - I m yours
Cel de-al optulea finalist a fost salvat de public. Este vorba de trupa Paralela 47.

De cea de-a doua semifinal au trecut:
Cristina Scarlat - Wild Soul
Mikaella - Follow your dreams
Curly Your - Recovery
Lucia S  - Frozen
Edict - Forever
Chirtoacă Aurel - Urme de iubiri
Diana Staver - One and all
Margarita & Metafora Vis

Câştigătorul din această seară va cânta în prima semifinală, din 6 mai de la Copenhaga, Danemarca. Dacă va trece de această etapă, va participa în finala din 10 mai. Republica Moldova participă la acest concurs din 2005. Până în prezent, ţara a fost reprezentată de către Zdob şi Zdub (de două ori), Natalia Gordienko şi Arsenium, Natalia Barbu, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, Sun Stroke Project şi Olia Tira, Pavel Parfeni şi Aliona Moon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările